2/9 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Warzywny omlet fritatta

Składniki (1 porcja):
• 2-3 jaja,
• dowolne warzywa (ok. 200 g) np. cukinia, cebula, pieczarki, szpinak, papryka, pomidor, mieszanka mrożonych warzyw (każde, jakie można podsmażyć),
• łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy,
• zioła do smaku: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany,
• pieczywo.

Sposób przygotowania: Na patelnię wlej olej, a po chwili dodaj pokrojone warzywa. Podsmaż je chwilę, aż będą lekko rumiane. Wówczas wlej rozbełtane z przyprawami jaja. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj, aż góra omletu się zetnie – wtedy przerzuć go na chwilkę na drugą stronę. Zjedz z kromką pieczywa. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy