5 z 8
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

6 z 8
Jajka i ryby to duet, który gra główną rolę w wielu daniach....
fot. Alesia Kozik / Pexels

Jajka i ryby

Jajka i ryby to duet, który gra główną rolę w wielu daniach. Ostatnio szczególnie modny jest w poke bowlach, daniach kuchni hawajskiej. To połączenie trafia też często razem do sałatek. Dlaczego warto je łączyć? Te składniki współgrają nie tylko smakowo. Ryby są świetnym źródłem kwasów omega-3, białka oraz licznych składników mineralnych.

7 z 8
Lubisz jajka? Dodając do nich odpowiednie dodatki możesz...
fot. Alleksana / Pexels

5 najlepszych dodatków do jajek

Lubisz jajka? Dodając do nich odpowiednie dodatki możesz sprawić, że ich jedzenie będzie jeszcze zdrowsze i smaczniejsze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Jak się rozgrzać zimą? Dorzuć te przyprawy, a od razu będzie ci cieplej

Jak się rozgrzać zimą? Dorzuć te przyprawy, a od razu będzie ci cieplej

Polskie gwiazdy o swojej cukrzycy. Kiedy odkryli chorobę?

Polskie gwiazdy o swojej cukrzycy. Kiedy odkryli chorobę?

Polecamy

Jak się rozgrzać zimą? Dorzuć te przyprawy, a od razu będzie ci cieplej

Jak się rozgrzać zimą? Dorzuć te przyprawy, a od razu będzie ci cieplej

To najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Sposób przygotowania ma znaczenie

To najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Sposób przygotowania ma znaczenie

Polskie gwiazdy o swojej cukrzycy. Kiedy odkryli chorobę?

Polskie gwiazdy o swojej cukrzycy. Kiedy odkryli chorobę?