1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Hanna Bohdan/Getty Images
Pierogi można mrozić na surowo, najlepiej na desce oprószonej mąką. Po kilku godzinach należy przełożyć je np. do woreczka. Pierogi zamrażane po ugotowaniu nie będą się sklejać, jeśli do wody dodasz nieco oleju.
2 z 10

fot. Qwart/Getty Images
Pierogi można mrozić w torebkach do mrożonek, zawiązywanych lub strunowych, albo zamykanych pudełek
3 z 10

fot. Qwart/Getty Images
Oprócz właściwego opakowania domowych mrożonek ważne jest opatrzenie ich datą, co pomoże zużywać zapasy w odpowiedniej kolejności.
4 z 10

fot. fotoblend/Pixabay
Mrożonki warto przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach i takie wybierać także w sklepach, by zmniejszyć ryzyko zatrucia pokarmowego.

















