1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej...
fot. Rodolfo Parulan Jr./Getty Images

Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej bakteriami.

2 z 4
Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń...
fot. cuncon/Pixabay, ilexx (małe)/123RF

Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń bakteriami Salmonella.

3 z 4
Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza,...
fot. 123rf.com

Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza, warto więc podgrzewać potrawy przed ich podaniem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

NASZA AKCJA
Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz

Polecamy

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz