1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej...
fot. Rodolfo Parulan Jr./Getty Images

Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej bakteriami.

2 z 3
Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń...
fot. cuncon/Pixabay, ilexx (małe)/123RF

Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń bakteriami Salmonella.

3 z 3
Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza,...
fot. 123rf.com

Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza, warto więc podgrzewać potrawy przed ich podaniem.

Zobacz również

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Polecamy

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj