2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kasza gryczana palona ma bardzo charakterystyczny smak,...
fot. pixabay.com

Popularna kasza obniża poziom cholesterolu i nadciśnienie. Jest źródłem magnezu. Jednak nie każdy powinien ją jeść

Kasza gryczana to naturalny prebiotyk

Kasza gryczana palona ma bardzo charakterystyczny smak, przez co zyskuje amatorów lub przeciwników. Zawartość składników odżywczych w niej zawarta, w porównaniu do innych produktów zbożowych jest wysoka, ale niższa jeśli porównamy ją do kaszy gryczanej niepalonej (białej). Nie sposób nie wspomnieć o prebiotycznym działaniu kaszy gryczanej. Wpływa ona na wzrost ilości bakterii kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym badanych szczurów, w porównaniu do standardowej diety.

Zobacz również

Majówka w Gniewkowie. Wystąpi Cleo. Będzie też rajd rowerowy i rodzinny piknik

NOWE
Majówka w Gniewkowie. Wystąpi Cleo. Będzie też rajd rowerowy i rodzinny piknik

Lider Regionu w kategorii dynamiczny rozwój sieci małej gastronomii
Materiał informacyjny

NOWE
Lider Regionu w kategorii dynamiczny rozwój sieci małej gastronomii

Polecamy

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Popularny lek przeciwbólowy wycofany ze sprzedaży. Jest niebezpieczny!

Popularny lek przeciwbólowy wycofany ze sprzedaży. Jest niebezpieczny!

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie