1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Ważnym dodatkiem do kiszenia ogórków są liście drzew i...
fot. alexlukin7/123RF

Ważnym dodatkiem do kiszenia ogórków są liście drzew i krzewów owocowych, a nawet dębu. Zawarte w nich garbniki hamują namnażanie drobnoustrojów powodujących wady przetworu, takie jak mięknięcie miąższu.

2 z 4
Ogórki małosolne najłatwiej jest przygotować w zalewie...
fot. lisa870/123RF

Ogórki małosolne najłatwiej jest przygotować w zalewie wodnej, choć można także zrobić to na sucho.

3 z 4
Ogórki małosolne w zalewie z solanki mają najlepszy smak, a...
fot. olga18x27/123RF

Ogórki małosolne w zalewie z solanki mają najlepszy smak, a gdy przetrzymamy je zbyt długo, zamienią się w ogórki kiszone.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Polecamy

Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

TYLKO U NAS
Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej