1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Kurkuma, czyli ostryż długi to bylina z rodziny...
fot. eyewave/123RF

Kurkuma, czyli ostryż długi to bylina z rodziny imbirowatych. Rośnie dziko w Indiach, ale uprawiana jest w wielu krajach Azji Południowo-Wschodniej, stanowiąc ważny element potraw tamtejszej kuchni.

2 z 3
Kurkuma nie jest intensywna w smaku, określana jest raczej...
fot. 123rf/anitasstudio

Kurkuma nie jest intensywna w smaku, określana jest raczej jako delikatna i lekko korzenna przyprawa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

Polecamy

Udowadniają, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą. Są wielkimi gwiazdami!

GORĄCY TEMAT
Udowadniają, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą. Są wielkimi gwiazdami!

Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

TYLKO U NAS
Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji