1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Kurkuma, czyli ostryż długi to bylina z rodziny...
fot. eyewave/123RF

Kurkuma, czyli ostryż długi to bylina z rodziny imbirowatych. Rośnie dziko w Indiach, ale uprawiana jest w wielu krajach Azji Południowo-Wschodniej, stanowiąc ważny element potraw tamtejszej kuchni.

2 z 3
Kurkuma nie jest intensywna w smaku, określana jest raczej...
fot. 123rf/anitasstudio

Kurkuma nie jest intensywna w smaku, określana jest raczej jako delikatna i lekko korzenna przyprawa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Polecamy

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz

Takie jedzenie wywołuje biegunkę! Zastanów się dwa razy, zanim zjesz