1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Nie wszystkie gatunki grzybów nadają się do suszenia czy...
fot. zmeika/123RF

Nie wszystkie gatunki grzybów nadają się do suszenia czy mrożenia

2 z 7
Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do...
fot. Sergii Baibak/Getty Images

Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do spożycia. W przypadku mrożonych i suszonych konieczna jest jednak ich obróbka przed jedzeniem – chyba, że używamy sproszkowanych jako przyprawy.

3 z 7
Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te,...
fot. halibaba/123RF

Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te, których nie można utrwalić w ten sposób, warto przygotować w zalewie octowej.

4 z 7
Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać...
fot. minadezhda/123RF

Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać ich w lesie, bo grzybnię można zakupić i hodować te kapeluszniki samodzielnie.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Zobacz również

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Białe plamy na paznokciach. O czym to świadczy? Będziesz zaskoczona

Białe plamy na paznokciach. O czym to świadczy? Będziesz zaskoczona