2 z 7
Poprzednie
Następne
Jak zrobić szaszłyki na grilla? Podajemy przepisy na wersje warzywne, drobiowe i z wędzonym tofu. Można przygotować je również w piekarniku
Szaszłyki drobiowe
Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków.
Składniki:
• 250 g piersi z kurczaka,
• 2 czerwone papryki,
• 2 cebule,
• 10 pieczarek,
• oliwa z oliwek do polania,
• zioła i przyprawy,
• wykałaczki do szaszłyków.
Przygotowanie:
Mięso należy pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę trzeba umyć i również pokroić, pieczarki przekroić na cztery części, a cebulę na osiem. Na wykałaczkę zaczynamy nadziewać mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Całość powtarzamy 2-3 razy, w zależności od wielkości kawałków. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy na grillu do momentu, aż mięso będzie miękkie.