1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Spożycie jajek bez poddania ich właściwej obróbce termicznej...
fot. Monserrat Soldú / Pexels

Te jajka mogą prowadzić do poważnych zakażeń pokarmowych

Spożycie jajek bez poddania ich właściwej obróbce termicznej może prowadzić do zakażenia człowieka bakterią Salmonelli.

2 z 3
Salmonella wywołuje objawy zatrucia i może doprowadzić do...
fot. Erika Varga/pixabay.com, urfinguss/gettyimages.com

Uwaga na skażone jajka. GIS ostrzega: wykryto na nich salmonellę, a spożycie grozi zatruciem

Salmonella wywołuje objawy zatrucia i może doprowadzić do niebezpiecznego dla zdrowia odwodnienia organizmu.

3 z 3
Salmonella to niebezpieczna choroba groźna szczególnie dla...
fot. Steve Buissinne, WikiImages/pixabay.com

Uwaga na te jajka! Nie jedz ich. Spożycie grozi zatruciem

Salmonella to niebezpieczna choroba groźna szczególnie dla dzieci, seniorów i kobiet w ciąży.

Zobacz również

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Polecamy

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Ryba na wigilijnym stole nie musi być nudna. Te przepisy odmienią twoje Święta

Ryba na wigilijnym stole nie musi być nudna. Te przepisy odmienią twoje Święta