1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Kozia broda to przysmak dla koneserów.
fot. Jerzy Opioła (wikimedia.commons CC BY-SA 3.0)

Siedzuń sosnowy (Sparassis crispa)

Kozia broda to przysmak dla koneserów.

2 z 3
Trąbka umarłych to wyjątkowy grzyb, doceniany przez...
fot. Onewolf/Getty Images

Lejkowiec dęty (Craterellus cornucopioides)

Trąbka umarłych to wyjątkowy grzyb, doceniany przez wytrawnych grzybiarzy.

3 z 3
Smardze jadalne są obecnie objęte częściową ochroną.
fot. Pat_Photographies / Pixabay

Smardz jadalny (Morchella esculenta)

Smardze jadalne są obecnie objęte częściową ochroną.

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Polecamy

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw