3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które...
fot. Wibowo Djatmiko (Wie146)/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Tempeh

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej przystępne żelazo. Dostępny jest w wersji naturalnej, wędzonej, smażonej, marynowanej i fermentowanej z dodatkiem innych nasion.

W 100 g tempehu:
białko: 20 g
żelazo: 2,7 mg
kalorie: 190 kcal

Zobacz również

Masz zaparcia, bóle stawów i jesteś zmęczony? Może mało się ruszasz. Oto 14 sygnałów

Masz zaparcia, bóle stawów i jesteś zmęczony? Może mało się ruszasz. Oto 14 sygnałów

Dlaczego warto jeść szczypiorek? Te korzyści cię zaskoczą

Dlaczego warto jeść szczypiorek? Te korzyści cię zaskoczą

Polecamy

Dawid Kubacki informuje o stanie żony. Opublikował poruszające zdjęcie

Dawid Kubacki informuje o stanie żony. Opublikował poruszające zdjęcie

L4 na żądanie wkrótce wystawisz sobie sam? Sprawdź nowy pomysł samych lekarzy

L4 na żądanie wkrótce wystawisz sobie sam? Sprawdź nowy pomysł samych lekarzy

Nie żyje znana pływaczka i trenerka fitness. Zmarła na raka

Nie żyje znana pływaczka i trenerka fitness. Zmarła na raka

Dodaj ogłoszenie