1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Najbardziej wartościowym typem czekolady jest czekolada...
fot. Pauliene Wessel/123RF

Najbardziej wartościowym typem czekolady jest czekolada gorzka, która charakteryzuje się wysoką zawartością kakao, jest bowiem bogatym źródłem przeciwzapalnych polifenoli

2 z 2
Czekolada różowa nie jest sztucznie barwiona! Ma naturalny...
fot. Zacharie Grossen/Wikimedia Commons

Czekolada różowa nie jest sztucznie barwiona! Ma naturalny kolor – produkuje się ją z ziaren kakaowca rubinowego

Zobacz również

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Polecamy

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw