1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Cukinia to dietetyczne i niskokaloryczne warzywo o...
fot. ruggieros/123rf.com

Cukinia, kabaczek, patison – to właśnie ich czas. Poznaj ich właściwości i wypróbuj przepisy na placki z cukinii, leczo, zupę i inne dania

Cukinia to dietetyczne i niskokaloryczne warzywo o neutralnym smaku.

2 z 7
Kwiat cukinii są jadalne i w krajach śródziemnomorskich...
fot. pixabay.com

Kwiat cukinii są jadalne i w krajach śródziemnomorskich uchodzą za przysmak. Można je nadziewać farszami twarogowymi i upiec lub obtoczyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na chrupko, na grubym tłuszczu.

3 z 7
Patisony przypominają kształtem statek kosmiczny. Cenione są...
fot. pixabay.com

Patisony przypominają kształtem statek kosmiczny. Cenione są przede wszystkim w kuchni śródziemnomorskiej. W kuchni rodzimej, popularnym sposobem ich przygotowania jest marynowanie w zalewie octowej w formie przetworów.

4 z 7
Cukinia występuje w różnych odcieniach barwy zielonej oraz...
fot. pixabay.com

Cukinia występuje w różnych odcieniach barwy zielonej oraz żółtej.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Wraca hit. Już nigdy nie spojrzysz na szpital tak samo

Wraca hit. Już nigdy nie spojrzysz na szpital tak samo

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Zobacz również

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty