2 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Badania naukowe potwierdzają, że dodanie octu jabłkowego do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/39/ac/660bfc1cc0d0f_o_large.jpg)
fot. chandlervid85/Freepik
7 prostych kroków do schudnięcia bez diety. Zacznij dziś, a letnie sukienki kupisz o rozmiar mniejsze
Dodaj ocet jabłkowy do porannej rutyny
Badania naukowe potwierdzają, że dodanie octu jabłkowego do potraw obniża ich indeks glikemiczny, co sprawia, że organizm może lepiej wykorzystać dostarczaną z jedzeniem energię. Ponadto kwas octowy pomaga zmniejszyć skoki glukozy we krwi. Jedno z niedawnych badań wykazało, że młodzi ludzie, którzy przyjmowali 15 ml octu jabłkowego codziennie rano przez trzy miesiące, stracili o 8 kg więcej niż ci, którzy tego nie robili.