1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego,...
fot. Freepik

Z czym najlepiej jeść jajka?

Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego, pełnowartościowego posiłku. Zobacz, na kolejnych zdjęciach co najbardziej do nich pasuje.

2 z 7
Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do...
fot. Dana Tentis / Pexels

Jajka i pomidory

Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do tego aromatycznego i sycącego dania trafiają bogate w błonnik i witaminy pomidory, czosnek oraz przyprawy, które świetnie działają na przemianę materii.

3 z 7
Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z...
fot. Eva Bronzini / Pexels

Jajka i szpinak

Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z nimi smakowo. Jednocześnie uzupełnia danie o żelazo i magnez oraz o porcję niskokalorycznego błonnika, którego nie znajdziemy w jajkach. Można wkroić go do omletu, dodać do jajecznicy albo użyć zamiast sałaty do tortilli.

4 z 7
Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym...
fot. Ruyan Ayten / Pexels

Jajka i awokado

Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym dodatkiem do past jajecznych i jako baza do faszerowanych jajek. Odrobina szczypiorku sprawi, że danie nabierze ostrzejszego smaku. Awokado jest bogate w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe i potas.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Co mówi o tobie pozycja w której śpisz? Jedna z nich jest najzdrowsza

Co mówi o tobie pozycja w której śpisz? Jedna z nich jest najzdrowsza

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Zobacz również

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?