1 z 15
Przewijaj galerię w dół

fot. fot. Getty Images
Co dodać do nalewki z orzechów?
Niektórzy wzbogacają smak orzechówki dodając do niej przyprawy korzenne, takie jak cynamon, anyż lub goździki.
2 z 15

fot. Madeleine_Steinbach/Getty Images
Kto nie może pić orzechówki?
Nalewki z orzechów włoskich powinny unikać przede wszystkim kobiety ciężarne i karmiące piersią, dzieci i młodzież, a także osoby z cukrzycą, wrzodami żołądka i dwunastnicy, refluksem żołądkowo-przełykowym i nietolerancją alkoholową.
3 z 15

fot. Ludmiła Czerniecka/Getty images
Jak smakuje orzechówka?
Nalewka orzechowa ma lekko cierpki smak.
4 z 15

fot. meteo021/Gettyimages.com
Na co pomaga orzechówka?
Nalewka z orzechów włoskich w szybki sposób łagodzi objawy przejedzenia, w tym nudności i wzdęcia.