1 z 14
Przewijaj galerię w dół
Niektórzy wzbogacają smak orzechówki dodając do niej...
fot. fot. Getty Images

Co dodać do nalewki z orzechów?

Niektórzy wzbogacają smak orzechówki dodając do niej przyprawy korzenne, takie jak cynamon, anyż lub goździki.

2 z 14
Nalewki z orzechów włoskich powinny unikać przede wszystkim...
fot. Madeleine_Steinbach/Getty Images

Kto nie może pić orzechówki?

Nalewki z orzechów włoskich powinny unikać przede wszystkim kobiety ciężarne i karmiące piersią, dzieci i młodzież, a także osoby z cukrzycą, wrzodami żołądka i dwunastnicy, refluksem żołądkowo-przełykowym i nietolerancją alkoholową.

3 z 14
Nalewka orzechowa ma lekko cierpki smak.
fot. Ludmiła Czerniecka/Getty images

Jak smakuje orzechówka?

Nalewka orzechowa ma lekko cierpki smak.

4 z 14
Nalewka z orzechów włoskich w szybki sposób łagodzi objawy...
fot. meteo021/Gettyimages.com

Na co pomaga orzechówka?

Nalewka z orzechów włoskich w szybki sposób łagodzi objawy przejedzenia, w tym nudności i wzdęcia.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?