5 z 6
Kiszonki wpływają na odbudowę i wzrost korzystnej mikroflory...
fot. Ridofranz/Getty Images

Osłabienie odporności i czas po zakończonej antybiotykoterapii

Kiszonki wpływają na odbudowę i wzrost korzystnej mikroflory jelitowej, dlatego warto spożywać je po zakończonej antybiotykoterapii, która niszczy nie tylko szkodliwe bakterie, ale również te dobre. Niektóre osoby stosują kiszonki równocześnie z przyjmowanymi antybiotykami, jednak równoczesne osłabienie układu pokarmowego przez chorobę i dodatkowe zakwaszanie może wywoływać nieprzyjemne dolegliwości, w tym ból i skurcze brzucha oraz biegunkę.

6 z 6
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego.
fot. megaflopp/Getty Images

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Polecamy

Wraca hit. Już nigdy nie spojrzysz na szpital tak samo

Wraca hit. Już nigdy nie spojrzysz na szpital tak samo

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty

Zdrowa bomba kaloryczna. Kto nie powinien jeść bakalii i suszonych owoców?

Zdrowa bomba kaloryczna. Kto nie powinien jeść bakalii i suszonych owoców?