1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.
fot. Yaraslau Mikheyeu/Getty Images

Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.

2 z 5
Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek...
fot. funandrejss/123RF

Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek do sałatki zmienia lekkie danie w pełnowartościowy posiłek.

3 z 5
Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie...
fot. kabvisio/123RF

Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie ograniczając się do jednej sztuki.

4 z 5
Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy...
fot. Enrico Mantegazza/unsplash.com

Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy A i D oraz z grupy B, a także siarki, żelaza, wapnia, cynku i selenu.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

Zobacz również

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Ryba na wigilijnym stole nie musi być nudna. Te przepisy odmienią twoje Święta

Ryba na wigilijnym stole nie musi być nudna. Te przepisy odmienią twoje Święta