1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.
fot. Yaraslau Mikheyeu/Getty Images

Jedno jajko na twardo to zaledwie 70 kcal i aż 6-7 g białka.

2 z 5
Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek...
fot. funandrejss/123RF

Jajka są źródłem wzorcowej jakości białka, więc ich dodatek do sałatki zmienia lekkie danie w pełnowartościowy posiłek.

3 z 5
Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie...
fot. kabvisio/123RF

Jajka najchętniej jadamy na śniadanie, często nie ograniczając się do jednej sztuki.

4 z 5
Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy...
fot. Enrico Mantegazza/unsplash.com

Jajka stanowią dobre źródło składników takich, jak witaminy A i D oraz z grupy B, a także siarki, żelaza, wapnia, cynku i selenu.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Oto lista zakazanych tematów podczas świąt Bożego Narodzenia. Unikaj ich jak ognia!

Oto lista zakazanych tematów podczas świąt Bożego Narodzenia. Unikaj ich jak ognia!

Sprawdź, ile kalorii zjesz w Święta. Tu znajdziesz liczbę kcal w daniach wigilijnych

Sprawdź, ile kalorii zjesz w Święta. Tu znajdziesz liczbę kcal w daniach wigilijnych

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Zobacz również

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów