1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Nie wszyscy powinni spożywać mleko. Na kolejnych zdjęciach...
fot. freepik

Mleko to napój, którego niektórzy powinni unikać

Nie wszyscy powinni spożywać mleko. Na kolejnych zdjęciach przekonasz się, komu nie zaleca się picia mleka. Przesuwaj zdjęcia w prawo albo naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

2 z 12
Mleko nie jest zalecane dla osób chorujących na cukrzycę....
fot. Jagoda kondratiuk/Unsplash

Mleko nie jest dobre dla wszystkich

Mleko nie jest zalecane dla osób chorujących na cukrzycę. Jego spożycie może być powodem wyższego stężenia glukozy we krwi.

3 z 12
Nabiał może zaostrzyć stan chorobowy u osób borykających się...
fot. Oana Cristina/Unsplash

Mleko nie jest wskazane dla osób z pewnymi schorzeniami

Nabiał może zaostrzyć stan chorobowy u osób borykających się z chorobami autoimmunologicznymi. Zalecane jest wykluczenie go z diety.

4 z 12
Krowie mleko zawiera kazeinę, która ma duże zdolności...
fot. Max Nayman/Unsplash

Z mlekiem powinny uważać osoby z Hashimoto

Krowie mleko zawiera kazeinę, która ma duże zdolności antygenowe i stymuluje układ odpornościowy do produkcji przeciwciał. W przypadku Hashimoto mleko należy znacznie ograniczyć lub całkowicie wyeliminować z diety.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Zobacz również

Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

NASZA AKCJA
Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik