1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Magnez to niezbędny pierwiastek, którego niedobory ma...
fot. kicsiicsi/123RF

W czym jest magnez? Te produkty to najlepsze źródła tego niezbędnego pierwiastka

Magnez to niezbędny pierwiastek, którego niedobory ma większość osób. Jest bowiem łatwo wypłukiwany z organizmu, a skutkiem są zaburzenia mięśniowe i nerwowe, a także większa podatność na szkodliwe działanie stresu.

Uzupełniaj magnez z naturalnych źródeł, by poprawić samopoczucie, łatwiej się zrelaksować i chronić serce. Te produkty zapewnią go najwięcej!

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, ew. naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

2 z 13
20 mg magnezu/100 g świeżych...
fot. T. Tseng/flickr.com (CC BY 2.0)

Grzyby shiitake

20 mg magnezu/100 g świeżych
(suszone: 132 mg/100 g)

W tej samej porcji:
boczniaki: 18 mg
pieczarki: 10 mg
kurki: 13 mg

3 z 13
33 mg magnezu/100 g...
fot. Dan Gold/ unsplash.com

Jarmuż

33 mg magnezu/100 g

W tej samej porcji:
awokado: 29 mg
brukselka: 23 mg
brokuły: 21 mg
kapusta bok choy: 19 mg

4 z 13
51 mg magnezu/100 g...
fot. THOR/flickr.com (CC BY 2.0)

Parmezan

51 mg magnezu/100 g

W tej samej porcji:
ser kozi twardy: 54 mg
pecorino romano: 41 mg
ser gruyère: 36 mg

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Gwiazdy w spektrum. Znani i utalentowani z diagnozą autyzmu

O TYM SIĘ MÓWI
Gwiazdy w spektrum.Znani i utalentowani z diagnozą autyzmu

Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

NASZA AKCJA
Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

Anna Puślecka zaprasza: „KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

NASZ PATRONAT
Anna Puślecka zaprasza: KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

Zobacz również

Anna Puślecka zaprasza: „KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

NASZ PATRONAT
Anna Puślecka zaprasza: KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik