
Te produkty nie powinny zawierać dodatków do żywności – reguluje to prawo. Zobacz, do czego nie można dodawać substancji dodatkowych „E”
Naturalne artykuły spożywcze powinny być dostępne w swojej pierwotnej postaci, bez żadnych dodatków do żywności „E”. I tak właśnie jest w przypadku całej ich grupy, co reguluje prawo.
Zobacz, go jakich produktów nie można dodawać substancji dodatkowych. By sprawdzić, przesuwaj zdjęcia galerii w prawo gestem, ew. naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Produkty bez dodatków do żywności: mleko
Mleko to produkt, który zarówno w postaci pasteryzowanej, jak i sterylizowanej (w kartonie) nie może zawierać substancji dodatkowych „E”. Tylko niektóre dodatki można stosować w przypadku jego przetworów takich jak masło, maślanka, kefir i jogurt (bez dodatków smakowych).

Produkty bez dodatków do żywności: miód
Substancji dodatkowych nie można stosować do naturalnego miodu pszczelego.

Produkty bez dodatków do żywności: świeże mięso
Świeże mięso, również mielone, może być sprzedawane tylko w wersji naturalnej, bez dodatków do żywności. Natomiast pewne dodatki mogą zawierać surowe wyroby mięsne.