2 z 10
Poprzednie
Następne
Zdrowy grill? Z tymi dodatkami na pewno. Sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie do dań z grilla. Wypróbuj przepisy na fit sałatki
Sałatka na grilla z pomidorkami i fetą
Składniki:
– mix sałat z roszponką lub rukolą (ok. 500 g) lub sałata lodowa,
– słoik suszonych pomidorów,
– 3 łyżki zielonych oliwek,
– 200 g pomidorków koktajlowych,
– 1 długi ogórek,
– 100 g sera feta.
Sos:
– 4-5 łyżek oliwy z oliwek,
– 1 łyżeczka musztardy miodowej,
– 1 łyżka octu balsamicznego lub winnego,
– sól i oregano.
Przygotowanie:
Do miski włożyć mix sałat lub porwaną sałatę lodową, posiekane pomidory suszone i oliwki oraz ogórka pokrojonego w plasterki i pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Ser feta pokroić w kostkę i dodać do miski. W oddzielnej miseczce zrobić sos. Wymieszać oliwę z oliwek z musztardą miodową, octem balsamicznym lub winnym. Dodać do smaku szczyptę oregano i soli. Sałatkę polać sosem i wymieszać.