2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzięki zawartości siarki i antyoksydantów szczypiorek, tak...
fot. korobova1985/123rf.com

Dlaczego warto jeść szczypiorek? Pozytywnie działa na mózg, wzrok i kości. Te korzyści cię zaskoczą. Sięgaj po niego nie tylko na wiosnę

Zapobiega rozwojowi raka

Dzięki zawartości siarki i antyoksydantów szczypiorek, tak jak czosnek czy cebula, może powstrzymywać komórki nowotworowe przed wzrostem lub namnażaniem się ich w organizmie. Dzięki temu jedzenie szczypiorku może być stosowane jako profilaktyka przeciwnowotworowa, szczególnie w przypadku nowotworów przewodu pokarmowego. Dodatkowo szczypiorek wspomaga trawienie, poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom.

Zobacz również

7 najlepszych produktów na zdrowe śniadanie. Dzięki nim zadbasz o dobrą formę

7 najlepszych produktów na zdrowe śniadanie. Dzięki nim zadbasz o dobrą formę

Zioła na jelita. Które rośliny pomogą na stan zapalny, a które na wzdęcia i gazy?

Zioła na jelita. Które rośliny pomogą na stan zapalny, a które na wzdęcia i gazy?

Polecamy

GIS ostrzega przed produktem (29.11)

GIS ostrzega przed produktem (29.11)

Ostrzeżenie dla kawoszy. Ta bakteria kocha kawę. Jak wpływa na jelita?

Ostrzeżenie dla kawoszy. Ta bakteria kocha kawę. Jak wpływa na jelita?

Polacy żyją coraz dłużej ciesząc się dobrym zdrowiem. Szczególnie w tej części kraju

Polacy żyją coraz dłużej ciesząc się dobrym zdrowiem. Szczególnie w tej części kraju