1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Jedzenie kapusty przynosi wiele korzyści zdrowotnych. Zobacz...
fot. mariiaboiko/123RF

Dlaczego warto jeść kapustę?

Jedzenie kapusty przynosi wiele korzyści zdrowotnych. Zobacz na kolejnych slajdach, jak i dlaczego warto włączyć ją do swojej codziennej diety.

2 z 7
Kapusta, dzięki zawartości witaminy C, wzbiera prace układu...
fot. rawlik/123RF

Surówka z kapusty na odporność

Kapusta, dzięki zawartości witaminy C, wzbiera prace układu odpornościowego. Jednocześnie pomaga wytwarzać kolagen i wchłaniać żelazo z pokarmów roślinnych.

3 z 7
Kapusta jako źródło jednoczesne źródło kwasu askorbinowego...
fot. yelenayemchuk/123RF

Sok z kapusty lub surówka na anemię

Kapusta jako źródło jednoczesne źródło kwasu askorbinowego oraz żelaza, magnezu i miedzi to idealny pokarm dla osób cierpiących na anemię.

4 z 7
Kapusta ze względu na zawartość antocyjanów i potasu...
fot. yasuhiroamano/123RF

Kapusta dla zdrowego serca

Kapusta ze względu na zawartość antocyjanów i potasu zmniejsza stany zapalane w organizmie, obniża ciśnienie krwi, a dzięki zawartości błonnika i steroli roślinnych pomaga regulować poziom złego cholesterolu.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Zobacz również

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów