
Co jeść, aby nie mieć wzdęć?
Chcesz uniknąć wzdęć? Nie musisz ograniczać się jedynie to sałatki. Postaw na sycące produkty bogate w błonnik rozpuszczalny w wodzie.

Rosół lub zupa pho
Ciepły bulion z dodatkiem makaronu i gotowanych, bogatych w błonnik warzyw to sycące danie, które nie powinno wywołać żadnych problemów trawiennych. Taka zupa przygotowana w domu pomaga kontrolować ilość spożywanej soli.

Jogurt naturalny
Jogurt naturalny to świetne źródło dobrych dla jelit kultur żywych bakterii. Włączenie go do codziennej diety może wspomóc trawienie, dzięki czemu nie będziesz tak często odczuwać zaparć, gazów ani wzdęć. Można zjeść go z dodatkiem niewzdymających świeżych owoców.

Gotowane jajko
Jajko na miękko to najzdrowszy sposób podania tego wyjątkowego produktu bogatego w białko i składniki odżywcze, a pozbawione węglowodanów. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie lekkostrawne. Zjedzone na śniadanie dają na długo uczucie sytości.