1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Jedzenie kapusty przynosi wiele korzyści zdrowotnych. Zobacz...
fot. mariiaboiko/123RF

Dlaczego warto jeść kapustę?

Jedzenie kapusty przynosi wiele korzyści zdrowotnych. Zobacz na kolejnych slajdach, jak i dlaczego warto włączyć ją do swojej codziennej diety.

2 z 7
Kapusta, dzięki zawartości witaminy C, wzbiera prace układu...
fot. rawlik/123RF

Surówka z kapusty na odporność

Kapusta, dzięki zawartości witaminy C, wzbiera prace układu odpornościowego. Jednocześnie pomaga wytwarzać kolagen i wchłaniać żelazo z pokarmów roślinnych.

3 z 7
Kapusta jako źródło jednoczesne źródło kwasu askorbinowego...
fot. yelenayemchuk/123RF

Sok z kapusty lub surówka na anemię

Kapusta jako źródło jednoczesne źródło kwasu askorbinowego oraz żelaza, magnezu i miedzi to idealny pokarm dla osób cierpiących na anemię.

4 z 7
Kapusta ze względu na zawartość antocyjanów i potasu...
fot. yasuhiroamano/123RF

Kapusta dla zdrowego serca

Kapusta ze względu na zawartość antocyjanów i potasu zmniejsza stany zapalane w organizmie, obniża ciśnienie krwi, a dzięki zawartości błonnika i steroli roślinnych pomaga regulować poziom złego cholesterolu.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży

Zobacz również

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży