1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. mariiaboiko/123RF
Dlaczego warto jeść kapustę?
Jedzenie kapusty przynosi wiele korzyści zdrowotnych. Zobacz na kolejnych slajdach, jak i dlaczego warto włączyć ją do swojej codziennej diety.
2 z 8

fot. rawlik/123RF
Surówka z kapusty na odporność
Kapusta, dzięki zawartości witaminy C, wzbiera prace układu odpornościowego. Jednocześnie pomaga wytwarzać kolagen i wchłaniać żelazo z pokarmów roślinnych.
3 z 8

fot. yelenayemchuk/123RF
Sok z kapusty lub surówka na anemię
Kapusta jako źródło jednoczesne źródło kwasu askorbinowego oraz żelaza, magnezu i miedzi to idealny pokarm dla osób cierpiących na anemię.
4 z 8

fot. yasuhiroamano/123RF
Kapusta dla zdrowego serca
Kapusta ze względu na zawartość antocyjanów i potasu zmniejsza stany zapalane w organizmie, obniża ciśnienie krwi, a dzięki zawartości błonnika i steroli roślinnych pomaga regulować poziom złego cholesterolu.

















