2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Ceny ropy poszły w górę!

NOWE
Ceny ropy poszły w górę!

Dziecięcy festiwal teatralny "Mieszkańcy lasu" w Szczecinku [nadesłane]

Dziecięcy festiwal teatralny "Mieszkańcy lasu" w Szczecinku [nadesłane]

Polecamy

3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!

3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!

Ile przytyć podczas ciąży? Podano nowe zalecenia ekspertów

Ile przytyć podczas ciąży? Podano nowe zalecenia ekspertów

„Nie da się przed tym uciec”. Naukowcy zapowiadają szczepionkę absolutną

„Nie da się przed tym uciec”. Naukowcy zapowiadają szczepionkę absolutną