1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Uważaj na to warzywo. Lepiej obejrzyj dokładnie przed...
fot. clubfoto/Getty Images

Uważaj na to warzywo. Lepiej obejrzyj dokładnie przed zakupem

2 z 5
Kiełkując, warzywo wytwarza związki szkodliwe dla człowieka.
fot. ewastudio/123RF, adege/Pixabay (małe)

Kiełkując, warzywo wytwarza związki szkodliwe dla człowieka.

3 z 5
Solanina to związek wytwarzany przez ziemniaka w celu...
fot. Pixabay.com

Solanina to związek wytwarzany przez ziemniaka w celu ochrony przed szkodnikami i drobnoustrojami, a także promieniowaniem ultrafioletowym. Jej zawartość jest szczególnie wysoka w miejscach kiełkowania.

4 z 5
Poziom solaniny w ziemniakach normalnie nie jest wysoki, ale...
fot. fot. Helin Loik-Tomson/Getty Images

Poziom solaniny w ziemniakach normalnie nie jest wysoki, ale wzrasta znacznie m.in. w tych zielonych i kiełkujących. Tych części nie wolno jeść.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Udowadniają, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą. Są wielkimi gwiazdami!

GORĄCY TEMAT
Udowadniają, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą. Są wielkimi gwiazdami!

Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

TYLKO U NAS
Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji