1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Maliny, podobnie jak inne owoce jagodowe, swoją intensywną...
fot. Shaiith/GettyImages

Dlaczego maliny mają taki intensywny kolor?

Maliny, podobnie jak inne owoce jagodowe, swoją intensywną barwę zawdzięczają antocyjanom. Są to antyoksydanty zdolne do likwidowania wolnych rodników, dzięki czemu mogą spowalniać procesy starzenia się organizmu, zapobiegać powstawaniu stanów zapalnych, a nawet rozwojowi komórek nowotworach.

2 z 2
Najlepszy alkohol do przygotowania nalewki z owoców to...
fot. gorchittza2012/Getty Images

Jaki alkohol jest najlepszy do malinówki?

Najlepszy alkohol do przygotowania nalewki z owoców to spirytus zbożowy rozcieńczony do mocy od 50 proc. do 65 proc.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Polecamy

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!