1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Jarzębinówkę przygotowuje się z zamrożonej wcześniej...
fot. manfredrichter, Dvinchanin/pixabay

Jarzębinówkę przygotowuje się z zamrożonej wcześniej jarzębiny. Dzięki procesowi zamrażania, owoce tracą swój cierpki smak.

2 z 9
Jarzębiak to aromatyczna nalewka z jarzębiny. Wzmacnia...
fot. fot. Agata Siemiaszko

Jarzębiak to aromatyczna nalewka z jarzębiny. Wzmacnia odporność i obniża ciśnienie tętnicze krwi.

3 z 9
Jarzębiak stanowi źródło witaminy C (45 mg na 100 g), która...
fot. pasja1000, felix_w/pixabay

Jarzębiak stanowi źródło witaminy C (45 mg na 100 g), która wraz z rutyną uszczelnia naczynia krwionośne, a dzięki temu zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

4 z 9
Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce....
fot. Karolina Grabowska/Pexels

Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce. Jarzębinę należy zamrozić przynajmniej na 24 godziny, dzięki temu straci swój cierpki smak.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

TYLKO U NAS
Za turnus w tym uzdrowisku zapłacisz mniej, niż myślisz! Zapomnij o Ciechocinku

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej