1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Jarzębinówkę przygotowuje się z zamrożonej wcześniej...
fot. manfredrichter, Dvinchanin/pixabay

Jarzębinówkę przygotowuje się z zamrożonej wcześniej jarzębiny. Dzięki procesowi zamrażania, owoce tracą swój cierpki smak.

2 z 8
Jarzębiak to aromatyczna nalewka z jarzębiny. Wzmacnia...
fot. fot. Agata Siemiaszko

Jarzębiak to aromatyczna nalewka z jarzębiny. Wzmacnia odporność i obniża ciśnienie tętnicze krwi.

3 z 8
Jarzębiak stanowi źródło witaminy C (45 mg na 100 g), która...
fot. pasja1000, felix_w/pixabay

Jarzębiak stanowi źródło witaminy C (45 mg na 100 g), która wraz z rutyną uszczelnia naczynia krwionośne, a dzięki temu zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

4 z 8
Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce....
fot. Karolina Grabowska/Pexels

Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce. Jarzębinę należy zamrozić przynajmniej na 24 godziny, dzięki temu straci swój cierpki smak.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Zobacz również

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu