1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Brukselkę można i warto jeść na surowo. Zawiera wtedy...
fot. RitaE/pixabay.com

Brukselkę można i warto jeść na surowo. Zawiera wtedy najwięcej wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych, których częściowo jest pozbawiana w procesie obróbki termicznej.

2 z 2
Brukselka to zasobne źródło błonnika pokarmowego, a także...
fot. pixabay

Brukselka to zasobne źródło błonnika pokarmowego, a także witaminy C i kwasu foliowego.

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz