1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Camembert i brie należą do serów z porostem pleśniowym. Jest...
fot. yingko/123RF

Camembert i brie należą do serów z porostem pleśniowym. Jest wiele osób, które uwielbiają takie sery. Poznaj korzyści z ich jedzenia.

2 z 3
Sery pleśniowe są wytwarza się tradycyjnymi metodami.
fot. yuliadavidovich/123RF

Sery pleśniowe są wytwarza się tradycyjnymi metodami.

3 z 3
Sery pleśniowe takie, jak camembert, są smaczniejsze i...
fot. tycoon751/123RF

Sery pleśniowe takie, jak camembert, są smaczniejsze i zdrowsze niż wiele rodzajów serów nie poddawanych dojrzewaniu.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Polecamy

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?