1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Do jedzenia nadaje się już kilka dni po wykiełkowaniu, ale...
fot. Alicja/pixabay.com

Ile rośnie rzeżucha?

Do jedzenia nadaje się już kilka dni po wykiełkowaniu, ale najbardziej wartościowa jest 10-14 dni po zasianiu.

2 z 4
Rzeżucha to nie tylko dekoracja, ale również smaczny dodatek...
fot. Bogdan Kurylo/Getty Images

Jak jeść rzeżuchę?

Rzeżucha to nie tylko dekoracja, ale również smaczny dodatek do potraw, który nada im lekko pikantnego smaku.

3 z 4
Rzeżucha to bogactwo witaminy A oraz C, a także chromu,...
fot. zbg2/123rf

rzeżucha – właściwości

Rzeżucha to bogactwo witaminy A oraz C, a także chromu, który zmniejsza chęć na słodycze.

4 z 4
Aby posadzić rzeżuchę, moczymy watę kosmetyczną i wkładamy...
fot. StudioBarcelona/Getty Images

Jak posadzić rzeżuchę?

Aby posadzić rzeżuchę, moczymy watę kosmetyczną i wkładamy ją do dowolnego naczynia. Posypujemy gęsto nasionami i pryskamy wodą co 2-3 dni.

Polecamy

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Zobacz również

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę