1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Światowa Organizacja Zdrowia i Organizacja ds. Żywności i...
fot. suthisakaewkajng/123RF

Światowa Organizacja Zdrowia i Organizacja ds. Żywności i Rolnictwa (FAO), działająca w ramach Organizacji Narodów Zjednoczonych, zaleca edukację wykorzystania indeksu glikemicznego przez pacjentów z cukrzycą.

2 z 2
Indeks glikemiczny to wskaźnik informujący o wpływie...
fot. baibakova/Getty Images

Indeks glikemiczny to wskaźnik informujący o wpływie produktów żywnościowych na wzrost poziomu glukozy we krwi, po upływie ok. 2-3 godzin, od ich spożycia.

Zobacz również

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Polecamy

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz