10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach powstają rakotwórcze związki. Są to m.in. aminy heterocykliczne (HCA), które są wynikiem grillowania mięsa.

Zobacz również

Polski kolarz drugi na Półwyspie Iberyjskim. Świetny prognostyk przed Giro d'Italia

Polski kolarz drugi na Półwyspie Iberyjskim. Świetny prognostyk przed Giro d'Italia

Pożar pustostanu. Z ogniem walczyło 15 zastępów strażaków

Pożar pustostanu. Z ogniem walczyło 15 zastępów strażaków

Polecamy

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?

Nowy narkotyk zbiera śmiertelne żniwo. Toksykolog z Poznania ostrzega

Nowy narkotyk zbiera śmiertelne żniwo. Toksykolog z Poznania ostrzega

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach