1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Świeży sok to skoncentrowane źródło witamin i składników...
fot. serezniy/123RF

Soki warzywne i owocowe – 10 przepisów na pyszne miksy

Świeży sok to skoncentrowane źródło witamin i składników mineralnych i smaczna przekąska między posiłkami. Ich picie pomoże uzupełnić poziom antyoksydantów we krwi, a dzięki temu poprawić samopoczucie, poziom energii i wygląd skóry.

Najzdrowsze i najbardziej zalecane są własnoręcznie wyciskane soki na bazie warzyw, które można dosmaczać rozmaitymi owocami. Przygotowanie smacznej kompozycji nie jest trudne – wystarczy, że skorzystasz z naszych przepisów!

Sprawdź, jak przygotować soki z 10 rodzajów popularnych owoców i warzyw!

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

2 z 11
Składniki: arbuz, truskawki, ogórek, ew. mięta.
fot. 123RF

Sok z arbuza i ogórka

Składniki: arbuz, truskawki, ogórek, ew. mięta.

3 z 11
Składniki: cytryna, ananas, pomarańcza, korzeń kurkumy.
fot. 123RF

Sok z cytryny i ananasa

Składniki: cytryna, ananas, pomarańcza, korzeń kurkumy.

4 z 11
Składniki: burak, jabłko, wiśnie.
fot. congerdesign/pixabay.com

Sok z buraka i wiśni

Składniki: burak, jabłko, wiśnie.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?