
Tych przypraw nie może zabraknąć w grzańcu
Za aromat i smak grzanego wina odpowiadają przyprawy. Zobacz na kolejnych slajdach, co i dlaczego warto dodać do grzańca.

Dodatek miodu na przeziębienie
Miód wykazuje działanie przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, ma też właściwości wykrztuśne i wzmacniające odporność. Dlatego jego spożycie jest wskazane w szczególności wtedy, kiedy jesteśmy chorzy lub czujemy się osłabieni.

Cynamon dobry na wszystko
Cynamon to rozgrzewająca przyprawa o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwzapalnych, przeciwobrzękowych i przeciwbólowych. Dzięki szerokiemu spektrum działania jest idealnym uzupełnieniem codziennej diety, w szczególności wtedy, kiedy czujemy spadek formy.

Przeciwzapalny imbir
Imbir znany jest ze swojego wpływu na układ trawienny – łagodzi podrażnienia błony śluzowej, zmniejsza mdłości i ułatwia trawienie. Ponadto wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające. To prawdziwy sprzymierzeniec w walce z infekcjami i osłabieniem.