W skrócie:
Pyszne przekąski z jajek sprawdzą się między innymi na śniadanie wielkanocne. Mam dla ciebie szybki do przygotowania przepis na pyszne jajka faszerowane szynką. Dodaję do nich chrupiącą rzodkiewkę, wyrazisty szczypiorek oraz majonezi niewielką ilość ostrej musztardy. Taka przekąska z pewnością posmakuje każdemu i będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole.
Zobacz w galerii, jak przygotować jajka faszerowane szynką
Jajka faszerowane szynką – przepis na Wielkanoc
Czas przygotowania: ok. 10 minut,
Liczba porcji: dla 5 osób.
Poziom trudności: łatwy.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 6 plasterków szynki, np. wędzonej,
- 5 rzodkiewek,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka ostrej musztardy,
- szczypta soli i pieprzu.
Jak zrobić jajka faszerowane szynką?
- Szynkę pokrój w małą kostkę.
- Szczypiorek i rzodkiewkę umyj i drobno posiekaj.
- Połącz wszystkie składniki w misce.
- Ugotowane na twardo i wystudzone jajka przekrój na pół, małą łyżeczką wyjmij żółtka.
- Żółtka pokrój i wymieszaj z szynką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
- Dopraw nadzienie majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Tak przygotowanym farszem nadziewaj połówki jajek.
- Całość możesz udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.
Sprawdź również:Jajka faszerowane pieczarkami. Przepis na jajka z pieczarkami na Wielkanoc. Pyszna przekąska w 15 minut
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:
Akcesoria, które ułatwią Ci pracę w kuchni
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?