4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego...
fot. undefined undefined/GettyImages

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Estragon

Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego często dodawana jest do białego mięsa, dziczyzny i ryb, a także jako przyprawa do sosu tatarskiego. Estragon to roślina o silnych właściwościach żółciopędnych, dlatego dodawanie jej do potraw wspomaga trawienie tłustych i ciężkostrawnych posiłków. Dodatkowo wykazuje właściwości rozkurczające, przeciwzapalne i moczopędne.

Zobacz również

Dwie konieczne inwestycje drogowe w gminie - jedna zakończona

Dwie konieczne inwestycje drogowe w gminie - jedna zakończona

Władze powiatu nie rozpatrzą skargi na mecenasa starostwa

Władze powiatu nie rozpatrzą skargi na mecenasa starostwa

Polecamy

GIS ostrzega przed produktem (12.04)

GIS ostrzega przed produktem (12.04)

GIS wydał ostrzeżenie przed produktem (12.04)

GIS wydał ostrzeżenie przed produktem (12.04)

Używasz go codziennie, a jest siedliskiem bakterii. Czystszy jest nawet sedes!

Używasz go codziennie, a jest siedliskiem bakterii. Czystszy jest nawet sedes!