2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Trener Korony Kamil Kuzera: Przyjemnie było patrzeć na grę zespołu [WIDEO]

Trener Korony Kamil Kuzera: Przyjemnie było patrzeć na grę zespołu [WIDEO]

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

Polecamy

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Masz zaparcia i zły nastrój? Wypróbuj ten napój. To tani balsam dla jelit i skóry

Masz zaparcia i zły nastrój? Wypróbuj ten napój. To tani balsam dla jelit i skóry