4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Matty Cash strzelił bramkę, która dała nadzieję. Aston Villa z awansem!

Matty Cash strzelił bramkę, która dała nadzieję. Aston Villa z awansem!

Pisarz z Opola najlepszym autorem w całej Polsce. Jak komentuje to Remigiusz Mróz?

Pisarz z Opola najlepszym autorem w całej Polsce. Jak komentuje to Remigiusz Mróz?

Polecamy

GIS wydał ostrzeżenie przed produktem (12.04)

GIS wydał ostrzeżenie przed produktem (12.04)

Używasz go codziennie, a jest siedliskiem bakterii. Czystszy jest nawet sedes!

Używasz go codziennie, a jest siedliskiem bakterii. Czystszy jest nawet sedes!

Udar i choroby serca przez krwawiące dziąsła? Zdrowe serce = zdrowe zęby

Udar i choroby serca przez krwawiące dziąsła? Zdrowe serce = zdrowe zęby