Jak kupić mięso dobrej jakości?

Materiał informacyjny Mięsnej Paczki

Trudny dostęp do mięsa dobrej jakości

Coraz więcej osób zwraca uwagę na jakość żywności, którą spożywamy. Chcemy czuć się lepiej na co dzień, dlatego zależy nam na czystości składu i świeżości produktów. Z drugiej strony w szczególności zdobycie mięsa dobrej jakości często wiąże się z długimi poszukiwaniami, a szybkie tempo współczesnego życia niekiedy nam to uniemożliwia. Pomimo chęci, proza życia lub brak zaufanego źródła sprawiają, że kupujemy produkty, które są po drodze do domu, a nie które byśmy chcieli przygotować bliskim na obiad.

Jak rozpoznać mięso dobrej jakości?

Jednym z czynników, które wpływają na jakość mięsa są warunki zapewnione zwierzętom podczas chowu. Aby być pewnym, że mięso nie zawiera w sobie żadnych dodatków warto rozważyć mięso pochodzące z ekologicznych gospodarstw. Nie wszystkie produkty reklamowane jako “naturalne” spełniają jednak wymogi hodowli ekologicznych. Gwarantem takiego pochodzenia jest logo produkcji ekologicznej Unii Europejskiej (zielony listek) znajdujące się na produkcie. Na to warto zwrócić uwagę!

Mięsna Paczka - alternatywa warta rozważenia?

Mięsna Paczka to zdobywające coraz większą popularność świeże mięso ekologiczne (bez antybiotyków, dodatków, hormonów i GMO) z wygodną dostawą w całej Polsce. W ofercie znajdziemy porcje z wołowiny, kurczaka, indyka i wieprzowiny, które żeby zachować najwyższą jakość mrożone są w szczycie świeżości i pakowane próżniowo. Mięso natomiast pochodzi od polskich rolników z gospodarstw kontrolowanych przez niezależne, zewnętrzne jednostki certyfikacji ekologicznej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia
Dodaj ogłoszenie