1/10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodatki spożywcze to nieodłączna część przetworzonej...
fot. Dmitriy Khvan/123RF

8 szkodliwych dodatków „E”, które uważano dotąd za bezpieczne

Dodatki spożywcze to nieodłączna część przetworzonej żywności – ze względu na powszechne stosowanie związków oznaczanych symbolem „E” przeciętny Polak zjada w sumie 2 kg substancji dodatkowych rocznie.

To powód, dla którego warto zwrócić większą uwagę na skład produktów – zwłaszcza, że niektóre ze stosowanych dotąd substancji dodatkowych wcale nie są tak bezpieczne, jak dotąd uznawano.

Sprawdź, które dodatki do żywności mogą wywoływać działania niepożądane, w jakich występują produktach i dlaczego warto ich unikać.

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Zobacz również

Te objawy mogą oznaczać dnę moczanową. Na co zwrócić uwagę?

Te objawy mogą oznaczać dnę moczanową. Na co zwrócić uwagę?

Nalewka z czarnej porzeczki na przeziębienie, wzrok i nadciśnienie. Wypróbuj przepis

Nalewka z czarnej porzeczki na przeziębienie, wzrok i nadciśnienie. Wypróbuj przepis

Polecamy

Ile kosztuje proteza i korona zęba? Zobacz, ile zapłacisz za wizytę u protetyka

Ile kosztuje proteza i korona zęba? Zobacz, ile zapłacisz za wizytę u protetyka

Oregano – popularna przyprawa, która łagodzi ból gardła, żołądka i zębów

Oregano – popularna przyprawa, która łagodzi ból gardła, żołądka i zębów

Nawet 100 tys. kopii na centymetr kwadratowy. Nowe ustalenia ws. wirusa małpiej ospy

Nawet 100 tys. kopii na centymetr kwadratowy. Nowe ustalenia ws. wirusa małpiej ospy

Więcej informacji na stronie głównej Strona Zdrowia
Dodaj ogłoszenie