Zamknij

Strona Zdrowia

Dieta dr Dąbrowskiej w praktyce – menu na 7 dni

Dieta warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej usprawnia trawienie i odciąża organizm, dostarczając mu zwiększonych dawek antyoksydantów i innych związków o działaniu

tonobalaguer/123RF

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [1/8] Następne

Oczyszczająca dieta warzywno-owocowa według dr Ewy Dąbrowskiej

Dieta warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej usprawnia trawienie i odciąża organizm, dostarczając mu zwiększonych dawek antyoksydantów i innych związków o działaniu przeciwzapalnym. Wspomaga proces samoleczenia organizmu i jest uznawana za istotny element prewencji chorób cywilizacyjnych, jak również sposób na pozbycie się opornych kilogramów, które dzięki późniejszemu stopniowemu wprowadzeniu zdrowego menu mogą już nigdy nie wrócić.

W przeciwieństwie do modnych, cudownych kuracji, mających zapewniać detoksykację organizmu, dieta dr Dąbrowskiej nie obciąża organizmu i nie hamuje funkcjonowania układu trawienia. Jej stosowanie ma wieloletnią tradycję i jest polecane przez wielu lekarzy. Kurację można przeprowadzić w wielu specjalistycznych ośrodkach.

Oczyszczające menu wg dr Ewy Dąbrowskiej stosowana jest zwykle przez 2 tygodnie. W tym czasie umożliwia utratę nawet 5 kg. Taka kuracja oczyszczająca nie powinna być jednorazową interwencją – jej autorka zaleca nawet, by powtarzać ją przez tydzień każdego miesiąca. Dietę można też stosować przez kilka dni, ale najważniejsze jest, by za każdym razem po jej zakończeniu wracać do zdrowego odżywiania.

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy