5/17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub...
fot. Baiba Opule/123RF

Masło orzechowe

Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub inne – mają gęstą, lepką konsystencję i charakterystyczny zapach, przez co zastępują jajka w wypiekach takich jak brownie, lekkie ciasteczka czy naleśniki. Jednocześnie dodaje im sporo roślinnego białka.

Aby zastąpić 1 jajko, użyj 3 łyżek gładkiego masła orzechowego (60 g).

Zobacz również

Kolejny udany przeszczep narządów szyi w Gliwicach

Kolejny udany przeszczep narządów szyi w Gliwicach

Sprawdź właściwości kawy z cynamonem

Sprawdź właściwości kawy z cynamonem

Polecamy

Kanada: ten lek na COVID-19 można brać w domu

Kanada: ten lek na COVID-19 można brać w domu

Depresja po COVID-19. Naukowcy ze Śląska potwierdzili prawidłowość

Depresja po COVID-19. Naukowcy ze Śląska potwierdzili prawidłowość

Grecja. Obowiązek szczepień przeciw COVID-19 dla 60-latków

Grecja. Obowiązek szczepień przeciw COVID-19 dla 60-latków

Dodaj ogłoszenie