6 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub...
fot. Baiba Opule/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Masło orzechowe

Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub inne – mają gęstą, lepką konsystencję i charakterystyczny zapach, przez co zastępują jajka w wypiekach takich jak brownie, lekkie ciasteczka czy naleśniki. Jednocześnie dodaje im sporo roślinnego białka.

Aby zastąpić 1 jajko, użyj 3 łyżek gładkiego masła orzechowego (60 g).

Zobacz również

Atalanta odrobiła straty z nawiązką w Pucharze Włoch. Zagra w wielkim finale

Atalanta odrobiła straty z nawiązką w Pucharze Włoch. Zagra w wielkim finale

O "Gryfie Pomorskim" w Muzeum Miasta Malborka. Spotkanie z historykami i wystawa

O "Gryfie Pomorskim" w Muzeum Miasta Malborka. Spotkanie z historykami i wystawa

Polecamy

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Kupiłam cukier kokosowy i... do zwykłego już nie wrócę! Co mnie przekonało?

Kupiłam cukier kokosowy i... do zwykłego już nie wrócę! Co mnie przekonało?