3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Wybory 2024 w Bydgoszczy - wyniki, analizy. Tutaj podamy wyniki wyborów samorządowych

Wybory 2024 w Bydgoszczy - wyniki, analizy. Tutaj podamy wyniki wyborów samorządowych

Arka liczy na wygraną po dwóch remisach. Łobodziński: Przygotowaliśmy nowe elementy

Arka liczy na wygraną po dwóch remisach. Łobodziński: Przygotowaliśmy nowe elementy

Polecamy

Bierzesz kwas foliowy? Są nowe zalecenia. Sprawdź, jak zwiększyć dawkę tego składnika

Bierzesz kwas foliowy? Są nowe zalecenia. Sprawdź, jak zwiększyć dawkę tego składnika

Pleśń w energetyku. Lepiej go nie pij!

Pleśń w energetyku. Lepiej go nie pij!

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - ACC classic (22.03)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - ACC classic (22.03)