2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Bartosz Arłukowicz kandydatem KO do Parlamentu Europejskiego

Bartosz Arłukowicz kandydatem KO do Parlamentu Europejskiego

Koło widokowe pod Wielką Krokwią. Sprawą zajęła się straż miejska i nadzór budowlany

Koło widokowe pod Wielką Krokwią. Sprawą zajęła się straż miejska i nadzór budowlany

Polecamy

GIF wydał decyzję: wstrzymanie w obrocie - Ibuprofen Dr. Max (22.04)

GIF wydał decyzję: wstrzymanie w obrocie - Ibuprofen Dr. Max (22.04)

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)