6 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub...
fot. Baiba Opule/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Masło orzechowe

Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub inne – mają gęstą, lepką konsystencję i charakterystyczny zapach, przez co zastępują jajka w wypiekach takich jak brownie, lekkie ciasteczka czy naleśniki. Jednocześnie dodaje im sporo roślinnego białka.

Aby zastąpić 1 jajko, użyj 3 łyżek gładkiego masła orzechowego (60 g).

Zobacz również

Pożar w mieszkaniu w miejscowości Świerczyna koło Polanowa [ZDJĘCIA]

NOWE
Pożar w mieszkaniu w miejscowości Świerczyna koło Polanowa [ZDJĘCIA]

Zakończył się pierwszy etap naboru do przedszkoli. 500 dzieci się nie zakwalifikowało

NOWE
Zakończył się pierwszy etap naboru do przedszkoli. 500 dzieci się nie zakwalifikowało

Polecamy

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

QUIZ: co wiesz o alkoholu? Rozwiąż test i sprawdź swoją wiedzę

QUIZ: co wiesz o alkoholu? Rozwiąż test i sprawdź swoją wiedzę