3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść jesienią i zimą, aby wzmocnić odporność? Postaw na odżywcze, rozgrzewające dania i sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Buraki

Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa pokrywa ok. 10 proc. dziennego zapotrzebowania na ten składnik mineralny. Ponadto dostarcza sporą dawkę żelaza i kwasu foliowego. Zawarte w nich betanina i betaina wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalne, a także wzmacniające układ immunologiczny i układ krążenia.

Zobacz również

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Polecamy

Tabletki na ból gardła wycofane z obrotu. Mogą zawierać metalowe elementy

Z OSTATNIEJ CHWILI
Tabletki na ból gardła wycofane z obrotu. Mogą zawierać metalowe elementy

Katarzyna Szczerbowska: „Pacjenci nie powinni być izolowani”. Co dalej z CZP?

ROZMOWA
Katarzyna Szczerbowska: „Pacjenci nie powinni być izolowani”. Co dalej z CZP?

„Dziecko łatwo może stracić głowę”. Lekarz o nietypowych przypadkach medycznych

„Dziecko łatwo może stracić głowę”. Lekarz o nietypowych przypadkach medycznych